Metin Yazarlığı Sertifika Programı

Koordinatör:  Prof. Matthew Gumpert

E-posta: matthew.gumpert@boun.edu.tr

Metin yazarlığı sertifikası, öğrencilere medya ve reklamcılık alanlarında metin yazarlığı anlayışı kazandırmayı amaçlamaktadır. Program, Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin herhangi bir bölümüne kayıtlı, kümülatif ortalaması 3.00 ve üzeri olan lisans öğrencilerine açıktır. Öğrenciler programa üçüncü yarıyıl başında veya ikinci yılın başında başvurabilirler. Metin Yazarlığı Sertifika Programına kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin transkriptlerini ve başvuru formunu göndermeleri için koordinatöre başvurmaları gerekmektedir. Bir başvuru formu doldurup transkriptinizi göndermediğiniz sürece sertifika programına resmi olarak kayıtlı sayılmazsınız.

Başvuru Formu

Metin yazarlığı sertifikasına yol açan metin yazarlığı seçeneğini tamamlamak için gereken dersler şunlardır:

İleri Düzey İngilizce veya ENGL 105 3 kredi
HSS (Beşeri Bilimler) 3 kredi
HIST kodlu veya FA Sanat Tarihi 3+3 kredi
LIT 311 Reklam ve Pazarlama için Metin Yazarlığı 3 kredi
LIT 411-412 Metin yazarlığı I & II 3+3 Kredi
CL 205, CL 206, CL 307, TKL 301 veya TKL 302 / 3 kredi

Sıkça Sorulan Sorular

Nasıl başvurabilirim?

Sertifika programlarına üçüncü yarıyılına başlayan öğrenciler başvurabilir. Başvuru için ilgili form indirilip doldurulmalı, transkriptle birlikte koordinatöre e-posta yoluyla gönderilmelidir. (WLL Ofisi: TB 4. kat)

Kimler Başvurabilir?

Bütün tam zamanlı Boğaziçi Üniversitesi lisans öğrencileri sertifika programlarına başvurabilir. Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü öğrencileri başvurabilir, ancak daha fazla bilgi için program koordinatörü ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Başvurduktan sonra nasıl bir süreç olur?

Başvurudan sonra resmi bir kabul bildirimi gönderilmemektedir. Koşulları karşılayan öğrenciler otomatik olarak kabul edilir ve gerekli not ortalamasını koruyarak zorunlu tüm dersleri tamamlamaları gerekir.

Son başvuru tarihini kaçırırsam ne olur?

Programa başvuran öğrencilerin üçüncü yarıyıla başladıktan hemen sonra başvurmalarına gerek yoktur. Program, kıdemli (son) yılın başlamasından önceki dönem boyunca başvuruları kabul eder.

Hangi Sanat Tarihi derslerini alabilirim?

Sanat Tarihi gereksinimine sayılan en sık sunulan derslerin listesi aşağıda verilmiştir. Ancak belirtilen derslerin tamamı her dönem açılmayabilir. Mezun olmadan önce derslerin tamamlanmasını sağlamak öğrencinin sorumluluğundadır.

Metin Yazarlığı Sertifikası için Sanat Tarihi Dersleri (HIST)
HIST 205 Sanat Tarihine Giriş ve Görsel Kültür

HIST 337/338: Bizans Sanatı ve Mimarisi (I ve II)

HIST 345 Antik Yunan Dünyası Sanatı ve Arkeolojisi

HIST 346 Antik Roma Dünyası Sanatı ve Arkeolojisi

HIST 351 İslam Dünyası Sanatı ve Mimarisi I

HIST 353: Orta Çağ Sanatı ve Mimarisi

HIST 351: İslam Dünyası Sanatı ve Mimarisi

HIST 354 Rönesans, Barok Sanat ve Mimarlık

HIST 355 Modern Sanat ve Mimarlık Tarihi

HIST 454 Asya’da Sanat ve Kültür Tarihi

Sanat Tarihi FA dersleri (FA)
FA 49J.01 Sanat Tarihine Giriş

FA 48R, SP. TP. Çağdaş Sanat

Erasmus/Değişim programı ile bir dönem/yılımı yurtdışında geçirdim. Bu süreçte aldığım dersler sertifikaya dahil edilir mi?

Yatay geçiş derslerini kabul etme kararı, her öğrencinin durumu değerlendirilerek verilir. Ayrıntılı bilgi için program koordinatörüyle iletişime geçiniz.

Sertifikamı nasıl alabilirim?

Mezun olacak son sınıf öğrencileri, mezun olmayı planladıkları akademik dönemin başında mezuniyet durumlarını koordinatöre bildirmelidir. Öğrenciler transkript ve ilgili belgeleri ibraz etmek için son sınıfın başında koordinatöre başvurmalıdır. Öğrenciler mezun olmadan önce tüm dersleri tamamladıkları takdirde sertifika, diplomalarıyla birlikte verilecektir.